В Японії створений гамбургер з людських екскрементів

0
93

Дослідник Митсуики Ікеда з Лабораторії Окаяма розробив технологію, що дозволяє отримувати з людських екскрементів протеїни і виготовляти з них штучне м’ясо. Ініціатором проекту виступила компанія Tokyo Sewage, яка попросила вченого знайти спосіб використання міських нечистот.

Для того щоб «м’ясо» було схоже на їстівний продукт, Митсуики Ікеда надав йому червоний колір та додав сої для смаку. Отриманий в результаті шматок м’яса на 65% складається з білків, 25% вуглеводів, 3% жирів.

Зараз штучне м’ясо в 10-20 разів дорожче звичайного, проте професор Митсуики Ікеда вважає, що з виходом такого продукту на ринок, його ціна виявиться істотно менше, повідомляє Daily Mail.